Политическата формация "Изправи се България" се регистрира за предстоящите избори.

Ще участваме самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, подкрепени с присъединени към нас граждански организации, както и от отделни личности с кауза, заяви лидерът на партията Мая Манолова, след като внесе в ЦИК нужните документи за участие във вота.

По нейни думи е време за истинска социална алтернатива, за лява партия, която стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, пенсионерите, хората с увреждания, земеделските производители, самотните родители и т.н.

анкета

Как бихте гласували днес?

Виж резултати

Продължаваме промяната 27.1%

ГЕРБ/СДС 26.8%

ДПС 1.4%

БСП 6.5%

Има такъв народ 3.6%

Демократична България 8.3%

Възраждане 12.3%

Български възход 6.6%

ВМРО 1.4%

Други 6.1%

Манолова посочи, че целите на "Изправи се България" са голяма трудова реформа и безапелационно увеличаване на доходите на работещите българи, както и изтриването на линията на бедност. Партията ще настоява за категорично повишаване на доходите, но не догонващи инфлацията, а увеличение, което да осигури издръжката на живот, която за домакинствата е 1260 лв. на всеки работещ член. Друга цел на "Изправи се България" е и да бъде намалена цената на бензина и дизела до нива от 2,50 лв., а спекулата с цените да се накаже, да бъдат замразени битовите сметки на енергийно бедните хора, както и да бъде дадена 100% компенсация на хората от държавата за скочилите сметки за газ, парно, ток и вода. Манолова се обяви "за" таван на цените на основните хранителни продукти.

"Изправи се България" внесе за участие на изборите в ЦИК 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой.

Вчера за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарти избори се регистрираха и от партия МИР, както и от "Българска Социалдемокрация (БСД) - Евролевица".

ЦИК започва да регистрира партии и коалиции за изборите

ЦИК започва да регистрира партии и коалиции за изборите

Крайният срок за подаване на заявления е до 17.00 часа на 17 август