Президентът Георги Първанов свика Консултативния съвет за национална сигурност. Заседанието ще се проведена на 22 февруари 2011 г.

Определена е и темата: „Актуални въпроси на сигурността на Р България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз".

Предвижда се да бъдат засегнати актуални въпроси на сигурността на страната в контекста на вътрешната сигурност на ЕС, като доклад по темата ще изнесе премиерът Бойко Борисов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък ще представи доклад за членството на България в Шенген.

Симеон Дянков ще „докладва" за действията по противодействие срещу контрабандата, а правосъдният министър Маргарита Попова - за използването на СРС-та.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на НС, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в НС.

На заседанието са поканени за участие главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев.