Депутатите от Обединени патриоти предлагат крути мерки срещу убийците.
Заместник председателят на ПГ на ОП Искрен Веселинов предлага предумишлените убийства да се изключат от обхвата на Института на съкратено съдебно следствие.

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин
Обновена

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин

Само за изнасилването може да получи между 10 и 20 г. затвор

Извършителите на най-тежкото възможно престъпление и посегателство имат законовата вратичка да получат много милостиво наказание, заяви патриотът.

Веселинов припомни, че преди години е имало възможност съкратеното следствие да не се прилага при тежки престъпления за предумишлените убийства и тежка телесна повреда. Отново трябва да поставим на въпрос тези неща и да разискваме това тежките предумишлени убийства да бъдат изключени от обхвата му, каза още депутатът от ОП.

От БСП са склонни да обсъдят тази идея, стана ясно от думите на червения депутат Пенчо Милков. Престъпленията с тежък характер трябва да могат да се разграничават, защото всяко престъпление, което е наказуемо над 5 години вече се води тежко, подчерта социалистът.

Цветанов призова за респект към разследващите на убийството в Русе
Обновена

Цветанов призова за респект към разследващите на убийството в Русе

Да оставим професионалистите да си свършат работата, призова бившият вътрешен министър

Всяка една промяна, която ще гарантира по-голяма справедливост ще бъде подкрепена, бе категоричното становище на заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.