Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски не пропусна да се заяде с правителството и в частност с премиера акад. Николай Денков. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Пеевски заяви, че Денков не може да се защити сам, а има нужда от батковците от ПП-ДБ, които го пазят - Кирил Петков и Асен Василев. Денков след 3 месеца си отива, изтъкна депутатът.

Той запита Петков и Василев макар и задочно пред медиите защо премиерското място не го заемат те, а "са го изпратили това момченце да си играе в този кабинет, което немирно с играчките не знае какво да прави". "Не била обективна оценката за него - държавата в сняг, има места без ток, все още има места, в които няма електричество и оценката му я дават хората - пълен провал", коментира Пеевски.

Той уточни, че благодарение на ДПС се случили много хубави неща за последните 6 месеца.

По думите на Пеевски свалянето на Денков зависи от ГЕРБ, а ДПС подкрепят политики. ДПС дали два гласа за избирането на правителство, за да има евроатлантическо правителство и мнозинство. Денков е тема, която е приключена след 3 месеца, той просто не се справи като премиер, разкритикува Пеевски.

Той обясни, че оценката за всеки политик и партията я дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата, а ПП-ДБ - четвърто място. "Не ме интересуват тези хора какво говорят", отсече Пеевски в отговор на въпрос на критиките на правителството, че от ДПС са се надценили.

ПП към Пеевски: С агресивен ПР и имитация на сила не се управлява

ПП към Пеевски: С агресивен ПР и имитация на сила не се управлява

Партията осъди критиките на председателят на парламентарната група на ДПС към премиера Николай Денков