Около 200 пенсионери излязоха на протест пред храм паметника „Св. Алексанъдр Невски".
Възрастните хора протестираха срещу ниския стандарт на живот.

Организатор на протеста е Съюза на пенсионерите - 2004.

Съюзът държи да не е обвързан с нито една партия, но към всички партии, обръщащи внимание на социалните проблеми на българския народ, по-конкретно на най-незащитените, по-конкретно на пенсионери - старша възраст, сме готови да подадем ръка. Не да нагнетяваме социално напрежение, а да решаваме проблемите в рамките на възможното. А то е действително доста много.

Това каза председателят на Съюза Цветан Минков, цитиран от БГНЕС.

Той призова тези партии "предизборно да спрат с тези балони и лъжи", тъй като пенсионерите, според него, заслужават своето така, както в цяла Европа.

Протестиращите пенсионери настояват да имат пенсии, които да покриват ежедневните потребности на всеки един пенсионер. Второто, за което те настояват, е "правото на здравна защита".

"Срамота е да се смята, че пациентът е потребител. Пациентът е предмет на грижи. Крайно време е да се разбере, че не може при пенсия от 60 лв. да искат 2,70 потребителска такса", каза Минков. Пенсионерите настояват и да се уреди въпроса с изоставените сгради, които могат да се превърнат в място за срещи на пенсионерите

По стечение на обстоятелствата митингът почти съвпадна с изказването на премиера Борисов на форума на ЕНП в София, в което за пореден път потвърди, че парите приоритетно ще се влагат в инфраструктура, а не за повишаване на пенсии.
Възрастните хора получиха неочаквана подкрепа и от представители на Западните покрайнини.
Някои плакати бяха доста крайни, наричайки управляващите „садисти".