Дядо Стоян Тютюнаров от Катуница дойде пред президентството с плакат с надпис „Катуница сме тук!". Той искаше да сподели позицията си за случилото се в селото.

Полицаите, които охраняваха сградата на президентството, където започна Консултативният съвет по национална сигурност, го помолиха да се отдръпне.
В този момент възрастният човек бе атакуван от журналистите. Пред медиите той обясни, че днес в София са дошли няколко души от Катуница, но са се уплашили в последния момент и не го придружили пред президентството.

Мен не ме е страх, от какво да ме е страх, заяви той. Пенсионерът настояваше за среща със зам.-вътрешният министър Веселин Вучков, който да се намеси и да започне разследване на убийството в Катуница.

Според Тютюнаров част от хората в селото живеят в страх след размириците. Младите не се страхуват, възрастните хора се страхуват, обясни той.

Тютюнаров не е доволен и от реакцията на полицията, която според него защитава Кирил Рашков, защото в момента органите на реда пазят опустошените имоти на цар Киро. Полиция обаче няма пред дома на бившата кметица в селото, както и пред жилището на убитото момче, изтъкна той.