Ако БСП участва в с управление с ГЕРБ ще е последният път, който влиза в парламента. Това заяви бившият евродепутат от БСП Петър Витанов БТВ. Коментарът му идва в резултат на думите на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че именно БСП е приемлив партньор на ГЕРБ за управление след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Витанов подчерта, че БСП не може и не трябва да служи за патерица в нечие управление. Борисов е политически играч и го прави с цел да разколебае избирателите и БСП, допълни Петър Витанов.

Той обясни, че остава ангажиран в лятото и не му е безразлично какво се случва. "Битката за депутати не е моята битка, оставам си редови член на БСП", уточни Витанов.

По думите на Петър Витанов, когато става въпрос за кандидатура, имал доста номинации, но не е част от ръководството на БСП. "Корнелия Нинова мина като Ел Ниньо през лявото политическо пространство и го остави като гола поляна", отсече Витанов. Той добави, че Нинова няма право повече да бъдат кандидат за депутат от БСП и би следвало да има нова страница и бъдеще без нея. Само по себе си изключването на Нинова не решава проблемите на партията, смята Петър Витанов.

Според него, за да има успех каквото и да било ляво обединение, трябва да се види какви ще са хората и политиките. Лявото обединение е сериозно предизвикателство, но на първо място трябва да бъдат политиките и да се говори за лявото. Не е без значение каква политика се предлага, посочи Витанов.

Той изтъкна, че не вижда и лидери сред хората в БСП. "Не е важно аз какво вижда, а е важно хората да ги припознаят. В лявото обединение има доста млади хора, с ентусиазъм и енергия, а лица като Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петкова няма да са сред борбата за депутатските листи", по мнението на Витанов.

Витанов разкри още по негова информация, че Корнелия Нинова се е опитвала да лансира свой близки и протежета в Морал, единство и чест (МЕЧ) на бившия депутат от ПП-ДБ и ИТН - Радослав Василев.

Нинова видя как Борисов си закачил скалпа на БСП на колана

Нинова видя как Борисов си закачил скалпа на БСП на колана

БСП влиза трайно в паралелната държава