Идването на украинския президент Володимир Зеленски трябва да се пази в конфиденциалност. От Министерският съвет могат да кажат дали и кога ще дойде, всичко друго ще бъде спекулация.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред бТВ.

"Ако Зеленски е в страната, ще се радвам да го видя отново. Имахме среща в Киев, когато бях премиер. Лично с него не съм разговарял, откакто не съм бил премиер", изтъкна Петков.

Според него Володимир Зеленски е един от големите лидери на света в момента и с идването си в България, ако дойде, ще покаже, че страната ни е важна за стабилността в Европа. Ролята ни в Европейския съюз и НАТО не е периферна, допълни Петков. 

"Няма никакъв разговор за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем подкрепа в няколко посоки - военнотехническата помощ продължава", посочи Петков. По думите му Украйна трябва да продължи своята интеграция в посока членство към Европейския съюз и НАТО.

Кирил Петков коментира и настоящото управление на правителството. Според него има комуникация, но трябва да се работи още по диалога между двете водещи политически сили в парламента.

Все още липсва структурирана комуникация, посочи съпредседателят на ПП, но допълни, че непрекъснато се чува по телефона и с Бойко Борисов, и с лидерите.

"Правим стъпки напред, но не мога да се похваля с дисциплина. Няма да посочвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е желание и от двете страни."

Необходимо е да се провеждат ежеседмични работни срещи, смята Петков.

Той поздрави Бойко Борисов за решението да даде доброволно имунитета си. Според Петков Комисията по имунитетите е на ред. Тя трябва да заработи и да изпълни задачата си.