"Купуването" на гласове по време на избори не е ново явление, но българската държава за първи път подхожда в борбата срещу него с ясна политическа воля и стратегия. Това заяви в Плевен министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Вътрешният министър допълни, че се проверяват обстойно всички известни случаи, за огласяването на които са помогнали и медиите, които са засилили срещу явлението "купуване на гласове" във висока степен чувствителността на гражданите и цялото общество.

МВР проверява случаи от Перник, Благоевград, Сливен, Балчик, Южното Черноморие. „Работи се в тясна взаимовръзка с органите на прокуратурата. Ще бъдем безкомпромисни, както сега, така и при балотажите, вземат се всички адекватни мерки, за да се противопоставим на това", допълни Петков.

Днес в Плевен министър Петков връчи ключовете на шест нови автомобила на полицията, като изтъкна, че модернизацията в системата на МВР е сред приоритетите на ръководството.

През последните две години в системата на МВР са доставени 1 300 нови автомобила, до края на годината ще бъде подписан контракт за доставка на още 1200, каза Петков.
Министърът награди служители на дирекцията от Плевен за отличната организация на реда и сигурността по време на международната конференция на страните от Залцбургския форум.