Първите две сили в парламента - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, са постигнали напредък по отношение на бюджета и съгласувани кандидатури за регулатори и областни управители. Това коментира Кирил Петков след продължилата около 40 минути среща в стаята на ГЕРБ между него, Асен Василев и Бойко Борисов.

"Това, което се случи, е, че имаме напредък. И тази сутрин, когато се говореше за бюджета, че имаме общи визии за влизане в Еврозоната, а отделно говорихме за регулаторите и за областните управители, и да покажем пример как областните управители могат да започнат в София и Пловдив, хора, които са експерти, и да покажем, че това е подходът да действаме и за другите области", заяви Петков.

Сходен бил процесът по избор на шефове на регулаторите, продължи той. "Днес ще изслушаме г-н Радев за БНБ, ще дадем възможност на всички наши депутати да питат въпроси, за да сме сигурни, че приоритетите са общи и че Еврозоната ще бъде голям приоритет. Така че този процес започва да се движи."

ГЕРБ и ПП се разбраха за бюджета, почти

ГЕРБ и ПП се разбраха за бюджета, почти

Има и консенсус по отношение на кандидат-председателя на Сметната палата

Попитан как приема кандидатурата на бившият председател на 44-тото НС от ГЕРБ Димитър Главчев за шеф на Сметната палата, Петков бе уклончив: "Хубавото е, че различните депутати имат експертност по различните теми, така че ще могат всеки един от депутатите, които са специалисти, специализирани по точния регулатор, да си попитат всички свои въпроси. Това ще бъде за всеки един човек отсега нататък."

Парламентът подхвана бюджет 2023

Парламентът подхвана бюджет 2023

Очакванията са в края на годината инфлацията да се понижи до 5,6 %

ГЕРБ ще имат по-голяма тежест, тоест - председателски места в парламентарните комисии, потвърди витаещият слух от парламентарните кулоари бившият премиер.

"Ние сме заявили, че от наша гледна точка разбираме, че когато има, когато тежестта в Министерски съвет е повече на "Продължаваме промяната", тежестта в комисиите трябва да е повече на ГЕРБ."

Асен Василев остава твърд- не се предвижда скок на заплатите на протестиращите сектори

Асен Василев остава твърд- не се предвижда скок на заплатите на протестиращите сектори

Ако някой иска да се правят още разходи, това да е за сметка на други разходи