Премиерът Бойко Борисов събра кметовете си, спечелили изборите 2019. ГЕРБ се похвали, че са спечелили селото на президента Румен Радев (Славяново, Хасковска област) както и родното село на соцлидера Корнелия Нинова ( Крушовица, община Мизия).

Лидерът на ГЕРБ събра областните си ръководители, както и министрите. Събитието уважи и президентът Росен Плевнелиев. Борисов разпореди дамите кметове да излязат напред на сцената.

Плевнелиев поздрави герберите с поредната разгромна победа над левицата. ГЕРБ е водещата политическа сила, доволен е той. Доверието лесно се дава, но лесно се губи, предупреди Плевнелиев. Минаха тежки избори, смята той. За изборния манипулации говорели тези, кого замълчали за най-голямата изненада манипулация в съвременната ни история-костинбродската афера, по думите на Росен Плевнелиев. Президентът на България громи от три години НС, атакува той. За корупция обаче нищо не казвал, според него.

Радев, Нинова и Манолова не давали оценка на тоталитарния режим. Плевнелиев се обърна към ДБ: "Вярвам в съзиданието". Като дясно мислещ човек се разочаровал от това, че на втори тур влезли в съюз с Мая Манолова. Ръководството на ДБ не просто трябвало да си подаде оставката, а да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред. 

Манолова съди Борисов за 15 000 лева

Манолова съди Борисов за 15 000 лева

Искът е внесен в Софийския районен съд

Обикновеният човек е важен, предупреди Плевнелиев кметовете. Според него им предстои борба за всяка инвестиция. От тях иска електронна администрация. В нея той вижда и борба с корупцията.

Пазете постигнатото, настоя Росен Плевнелиев. Работете за единство, а не за разединение, изтъкна още той. По думите му сега ще ни прожектират генералната битка, която предстои през 2021- между генерала президент и генерала премиер. За него обаче битката е на ценности.