С ансамбъл "Българе" на Северната порта на Сердика ВМРО даде старт на предизборната си кампания. Както воеводите си знаят - по патриотично му, въпреки лошото време. И разбира се, няма как да мине без пушки.

Председателят на предизборния щаб Юлиан Ангелов изтъкна, че ВМРО е най-родолюбивата партия в България. Всички ангажименти, които поехме пред българските граждани - изпълнихме, отчете той. ВМРО са увеличили доходите на българите, успели са да отстоят националните интереси, както в страната, така и извън границата. В следващото Народно събрание ще бъдем една от водещите политически сили и от нас ще зависят съдбините на страната, даде заявка Юлиан Ангелов и отсече: "30 години национално предателство стигат!"

Повече от 30% от хората в листите на партията са от гражданската квота. Лидерът на партията и военен министър Красимир Каракачанов обясни, че ВМРО не обещава, а казва какво е изпълнило. Партията застава с гордо вдигната глава пред избирателите. Каракачанов отчете справяне с битовата престъпност. Преборихме се с една разрушителна за българското семейство Истанбулска конвенция, подчерта той. На нас номер едно в нашата идеология и кауза е България, изтъкна воеводата. Затова и на партията се е паднал номер едно в бюлетината. С номер едно напред, призова Красимир Каракачанов и очаква твърдост и активност от воеводите. Пандемия не ни плаши, подчерта той и увери: "Вървим само напред."

Партията не се плаши и от тези, които ще купуват гласове. Искрен Веселинов подчерта на свой ред, че започва нова битка за България. Той настоя да не се допуска джендър идеологията да развращава децата на България. Нямаме право да отстъпваме, посочи Веселинов.

ВМРО влиза в следващия парламент с ясна програма за ръст на доходите. Средна пенсия 700 лева, обещават от ВМРО. 2500 лева може да е средната работна заплата в края на следващия мандат. Армията ще продължи да бъде страж в политиката на ВМРО. В България редът и законът трябва да са над всичко, настоя още Искрен Веселинов. Партията увери още, че пази миналото, но гледа и към бъдещето и амбицията е страната да е икономическа сила в Югоизточна Европа.