Натрупани проблеми през годините доведоха до страшно положение в Министерството на вътрешните работи.

Това е тежко, сложно министерство, и радикалните промени трябва да бъдат осмисляни добре, заяви главният секретар на МВР Павлин Димитров, цитиран от БНР.

Протестът вчера, състоянието на полицаите и системата не са политически въпрос, а на държавата и на цялото общество, категоричен бе той.

Вчера над 2000 служители на реда се събраха на мълчалив протест в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" в столицата.

Лично главният комисар Павлин Димитров дойде да поздрави събралите се полицаи и да изрази подкрепата си.

Протести на служители на вътрешното министерство имаше и в много други градове в страната.

Твърдя, че нищо лошо не се е случило вчера - видяхме служителите, чухме ги. По-добре е да се споделят проблемите в едно ведомство, особено в Министерството на вътрешните работи.

Не съм подстрекател, но излагам позицията си - подкрепям полицаите в исканията им. Аз съм част от този ангажимент, потвърди главният секретар на МВР.

Според него вътрешната комуникация в МВР трябва да се подобри. Полицейската система е консервативна и дълго време не е говорено за нея, констатира още Димитров.

Димитров добави, че ако полицаите не бъдат чути, техните протести ще придобият "цикличен характер".

Чудесно е, че полицаите се показаха пред обществото.                                      

Поемам отговорността си като главен комисар, но не искам да бъда политик и политици да се намесват в протеста на МВР. Не желая да ми се правят политически оценки, заяви още главният секретар.