Полицията включва допълнителни мерки за охрана около столичната зала "Арена Армеец" за финалите на Европейското първенство по волейбол, съобщиха от МВР.

С оглед на големия интерес на посещаемост на предстоящите финали на Европейското  първенство по волейбол в зала „Арена Армеец" в събота и неделя от полицията напомнят на посетителите да не носят със себе си големи, обемисти пакети и чанти.

В залата няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, както и тези, които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител.

За осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на залата, ще бъдат проверявани два пъти.

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата преди, по време и след футболните срещи в неделния ден.,

Столичната полиция предприема всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите преди, по време и след предстоящите футболни мачове на 18 октомври в София. Срещата между отборите на  ЦСКА и „ Витоша" - Бистрица с начален час 14.15 часа ще се проведе на стадион "Българска армия". От 20.00 часа същия ден на стадион „Георги Аспарухов" започва мача между отборите на „Левски" и „Лудогорец".

Полицейски служители ще бдят за сигурността както на територията на стадионите, така и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и на местата, на които съществува възможност да се засекат привържениците на противниковите отбори.

Посетителите на спортните събития ще бъдат проверявани преди влизането им на територията на стадионите.

Както в зала "Арена Армеец", така и на футболните срещи няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние и/или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

Охранителни мерки са предприети и по повод шествието, организирано от привърженици на столичен клуб след края на мача от стадион „Българска армия" до площад „Народно събрание".