"За да се въздаде мир, се нуждаем от три неща: оръжия, оръжия и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия: това са оръжията за защита, които могат да увеличат ефективността на украинската армия. Вторият вид: ембарго и санкции.".

Това заяви пред БиТиВи петият президент на Украйна. 

Зеленски: Западът не е единен по въпроса за Украйна

Зеленски: Западът не е единен по въпроса за Украйна

Президентът критикува ЕС за неспособността му да договори шести пакет от санкции срещу Русия

"Винаги можем да намерим начин, по който да си сътрудничим. Ние не се интересуваме от изключения като това, че България няма да ни доставя оръжия. България е наш приятел", каза Порошенко.

Тази седмица президентът Володимир Зеленски призова лидерите в Давос за максимум санкции срещу Русия.

По думите на Порошенко предоставянето на оръжия е краткият път. Първият вид оръжия: това са оръжията за защита, които могат да увеличат ефективността на украинската армия. Вторият вид: ембарго и санкции. Третият вид оръжия е депутинизацията на Русия, на Европа и на света.

Полша хвърля танкове в Украйна

Полша хвърля танкове в Украйна

Става дума за Т-72 от съветската епоха

В момента очакваме шестия пакет санкции на Европейския съюз.

На въпроса: "България не разреши официално изпращане на оръжия за Украйна, но обеща да ремонтира повредено военното оборудване. Това достатъчно ли е", Порошенко отговори, че България има уникални технологии за възстановяване и ремонт на украинските танкове. Това са бивши съветски танкове, които могат да бъдат доставени в България, за да бъдат обновени и модернизирани така, че да са им полезни в битката.