Отнова са на пауза детски сърдечни операции. За това алармира в Партийния дом Катя Панева от ПП-ДБ. Затова формацията излиза с предложения за повишаване на престижа на професията на здравните работници.

На преден план е висшето образование на медицинските кадри, изтъкна Панева. За пример тя посочи, че през 2023 година 900 души са звършили, но над 1015 са напуснали родното здравеопазване.

Не сме конкурентни на задържане на медицински специалисти, подчерта Катя Панева и се обяви за достойно заплащане за медиците.

Ако така продължаваме българското здравеопазване ще колабира и катастрофира, смята и Лена Бориславова.

Средната възраст на медиците е 53 години. Липсват кадри в здравеопазването. Предлагаме достойно заплащане, изтъкна още Бориславова. ПП-ДБ искат и специалност "педиатрична медицинска сестра", за да се реши кодровия дефицит в детското здравеопазване.

Този парламент се оказа неспособен да създаде антикорупционно мнозинство, заяви още Лена Бориславова. Но това не означава, че не трябва да работи, смята народният представител.

ПП-ДБ искат да се поработи през август, за да се приемат важни закони. Лена Бориславова не приема критиките към партията от "лицето, санкционирано по Магнитски". Тя иска Делян Пеевски да бъде изслушан в комисията за Нотариуса.

ПП-ДБ нямат никакви притеснения от казуса около "Митниците", стана ясно от думите й. В момента институциите се използвали като бухалки от зависимите от Пеевски, според нея.

Пеевски зове мистър Кеш да връчва третия мандат и да вървим на избори

Пеевски зове мистър Кеш да връчва третия мандат и да вървим на избори

"Сериалът, който ПП-ДБ прожектира е по-сериозен от сериала "Наркос".