ПП е против провеждането на Луков марш. Татяна Султанова прочете декларация от името на парламентарната група. Тя се обяви срещу езика на омразата, ксенофобски прояви, сексизъм и др.

Вече 15 години сме член на ЕС, но ние все още не сме се справили със срамните призраци от миналото, по думите на Султанова. Провокациите към насилие пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм, нямат място в българското общество, категорична бе тя. Осъждаме всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир и достойнство на българските граждани, обяви още Султанова. В настоящето ни нямало място за подобни прояви, по думите й.

БСП са доволни, че управляващите са се противопоставили на факелните шествия за Луков марш. Обявявам се категорично против провеждането на Луков марш, обяви от трибуната на НС Александър Симов. Той е против всяка година да се разрешава шествието. На това един път завинаги трябва да бъде сложен край, коментира социалистът. Смърт на фашизма, настоя червеният депутат.

Към думите му се включи Станислав Анастасов и припомни, че от 30 години ДПС се противопоставя на Луков марш. И от 30 години сме сами, изтъкна той. Сега министърът на вътрешните работи можел да спре шествието.