Официално лидерите на партиите "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" подписаха споразумението за съвместно явяване на парламентарните избори на 2 април.

Подписи сложиха Кирил Петков и Асен Василев за "Продължаваме Промяната", Христо Иванов за "Да, България", Атанас Атанасов за "Демократи за силна България", както Владислав Панев и Добромира Костова за "Зелено движение".

Така коалиционните партньори се обединяват в името на развитието на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В споразумението се посочва още, че коалицията ще работи за постигане на равенство пред закона за всички, за дълбока реформа в прокуратурата, както и за спиране рекета на институциите, като се създаде среда за честния и свободен бизнес.

С декларацията, оформяща принципите на коалицията, се поема ангажимент да се продължи демократичната промяна и да се работи за изграждане на модерно управление. Също така партиите поемат отговорността да осигурят ясна посока за развитие и да направят конкретни стъпки за реформиране на институциите и да върнат доверието на гражданите.

В 11 часа на 14 февруари коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите.

Кирил Петков: С ДБ искаме да бъдем лавина, не снежна топка

Кирил Петков: С ДБ искаме да бъдем лавина, не снежна топка

БСП се превръща в лошо копие на "Възраждане", според Христо Иванов