Вицепремиерът Цветан Цветанов за пореден път заяви, че правителството се е превърнало в мишена на организираната престъпност. Във Варна той каза, че е нормално да се атакуват министрите и премиера, като по този начин се изпълняват нечии желания за дестабилизация на страната.

Според Цветанов е нормално от това да се възползва и опозицията, която по този начин оправдава присъствието си в парламента. Вътрешният министър каза, че когато се коментира организираната престъпност, трябва да се вземе предвид, че през последните 15 месеца няма струпване на тежки престъпления, а преди това е имало отвличания и убийства.

Министър Цветанов припомни, че във Варна се гледат мерките на задържаните при операция „Килърите". По думите му разследването върви абсолютно обективно и конструктивно. Цветанов изрази убеденост, че в кратки срокове ще има внасяне на обвинителен акт за обвинение на цяла група за поръчителство и организатори за поръчкови убийства на територията на страната.

Министър Цветан Цветанов присъства на официална церемония по представяне на Интегрираната система за наблюдение на морската граница. Средствата за нея - 19 милиона евро - са предоставени по Инструмента Шенген, информира БГНЕС.

Системата е автоматизирана и отговаря на стандартите на ЕС за наблюдение и надеждно управление на силите и средствата на външна граница. Тя включва регионален координационен център в Бургас и два локални координационни центъра - във варненския квартал "Галата" и в Созопол.