сн. emaxpress
Напълно е възможно в хода на дискусиите да се появи и трета кандидатура за лидер на ВМРО. Това прогнозира кметът на Пловдив и кандидат за лидерския пост Славчо Атанасов по време на конгреса на партията.

Според него е възможно да бъде издигната кандидатурата на бизнесмена Николай Григоров, който е и водещ на предаването „Сите българи заедно".

Изборът е изключително оспорван, посочи Атанасов, помолен да коментира какви са шансовете му той да оглави войводите.

Според предварителни проучвания разликата между него и Каракачанов е 30-на гласа, като преднината е за досегашния лидер.

Аз за досегашния председател - господин Каракачанов, лоша дума не съм казал и няма и да кажа, категоричен е кметът на Пловдив. Той обаче не може да се примири с настоящето състояние на организацията, чиято електорална подкрепа е между 1-1,5 процента. Това за мен е недопустимо, но все пак конгресът ще реши кой да бъде лидерът, допълни Атанасов.

Той изтъкна още, че ако стане лидер на ВМРО ще му бъде тежко да съвместява работата си като председател и кмет. Но аз съм организирана личност, посочи Атанасов.

Ще си гледам и кметската работа, категоричен е той. ВМРО е част от моя живот. Имаме сериозни организационни проблеми, отбеляза Атанасов.

Според него войводите не откликват на проблемите на хората и се говори се предимно с исторически ретроспекции.

Според пловдивския кмет българинът иска да чуе отговор на въпроса какъв ще бъде утрешния му ден. Той е категоричен, че движението няма да загърби патриотизма. Патриотизмът е част от ВМРО, но в същото време трябва да бъдем прагматични, смята още Атанасов.

Той добави, че ще настоява за таен вот при избора на нов председател.
Красимир Каракачанов пък настоявал за явен вот, но голяма част от делегатите на конгреса са за таен избор. Досега организацията е правила лакирани конгреси с една единствена кандидатира, подчерта той.