Ученичката от 12 клас на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Петър Берон" във Велико Търново Нина Гаджева е президент на България на днешния 13 март.

Държавният глава Росен Плевнелиев отстъпи своя стол на Нина като част от инициативата  „Мениджър за един ден" на „Джуниър Ачийвмънт България".

Ключови позиции в президентството също ще бъдат поети за един ден от ученици и студенти. Те ще имат възможност да натрупат безценен опит, като проведат редица срещи с екипите на държавния глава и разговарят лично с него по теми от областта на външната политика, правните въпроси, социалната политика и други.

Държавата да е спокойна, защото днес младите хора си превземат държавата, призова Росен Плевнелиев. Младите имат мнение, те са компетентни, умни и желаят да си подредят държавата, посочи той и бе категоричен, че днес президентската институция ще бъда облагородена, разкрасена и ще се родят много добри и свежи идеи.

Важното е да чуем младите хора, а те имат какво да кажат, настоя той и пожела опитът да помогне на тези, които ще седнат в столовете на отделните ръководители на екипи и звена в президентството да се реализират още по-добре в бъдеще.

Росен Плевнелиев благодари на своите гости и заместници, че ще го „отменят" в някои дела, тъй като има да подготви обръщение от парламентарната трибуна за утре в 10:00 часа, когато ще обобщи резултатите от месеца на политически консултации.