Около 30 български деца ще бъдат прибрани от Ломбардия, Италия заради новия коронавирус - COVID 19. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с превозвачите в Министерския съвет.

Той обясни, че се оказало, че има една група деца от Каварна на 20 км от Милано в Ломбардия. За това ще бъде организиран транспорт с медицински екипи, за да бъдат докарани до Милано до летището. В момента се приготвя правителствения самолет.

Премиерът Бойко Борисов заръча на началник-щаба генерал Венцислав Мутафчийски вместо да карат стюардеси в самолетите, да карат облечени лекари.

Всички проби от днес у нас за COVID-19 са отрицателни

Всички проби от днес у нас за COVID-19 са отрицателни

Резултатите от постъпилите от Русе проби ще излязат утре,

"Засега нищо им няма на децата, но трябва да се вземат всички мерки, като дори пилотите ще бъдат със затворени облекла. Казал съм на родителите да се свържат с Външно министерство, за да може да кацнат на Варна, да си ги приберат децата у Каварна", подчерта министър-председателят.

Имало план с футболистите на "Лудогорец" да се прибират, но след това и футболистите трябвало да бъдат сложени под карантина 14 дни.

Няма да обеднее държавата да си приберем децата още тази вечер, да са си при родителите. Свържете се още тази вечер с Каварна, с учители и директори, заръча премиерът Бойко Борисов и предупреди да се действа, за да не станат сериозни нещата.