Над 200 пловдивчани се събраха пред сградата на общината и със скандирания се обявиха за оставките на правителството и на главния прокурор.

Техните водачи обявиха, че са излезли на улицата, за да защитят достойнството си на свободни хора.

Под засилена полицейска охрана протича третият поред протест на варненци срещу властта. Над 150 души се бяха събрали пред сградата на община Варна и с възгласи "Оставка", "Всеки ден ще е така до победата и оставката!", Мафията вън!" поеха по бул. "Сливница" в посока хотел "Черно море".

Минавайки покрай Районния съд, протестиращите варненци скандираха срещу главния прокурор.

Четвърти ден на протест

Четвърти ден на протест

Граждани се събраха пред президентството в следобедните часове

В Бургас близо 100 души се събраха на протест в градинката пред Часовника. Те също с викове и скандирания "Оставка" призоваваха за смяна на властта, докато с шествие преминаха по главната улица "Богориди" до входа на Морската градина. Протестиращите носeха плакати "Законите са за всички", "Гешев = Мафия" и български трикольори.

В Благоевград също пред сградата на Общината се събраха хора, за да протестират срещу корупцията и начина на управление на страната. Техният брой бе малоброен в сравнение с протестиращите в другите градове, но хората се заканиха, че ако правителството не си подаде оставката, те ще вдигнат социални бунтове. Те си определиха среща отново на същото място в утрешния ден, от 18.00 часа, като тогава предвиждат и протестно шествие.

За първи път във Велико Търново над стотина души се събраха в центъра на града пред паметника "Майка България" с настояване за оставка на правителството и на главния прокурор. Протестът беше организиран в социалните мрежи и се охраняваше от полицията.

В Кюстендил пред сградата на областната управа се събраха около тридесет души, предимно симпатизанти на БСП. Те също издигнаха призив за оставка на правителството, изразявайки острото си недоволство от управляващите.