Движението от Турция за България на ГКПП-Капитан Андреево е напълно блокирано, предава кореспондентката на БНР.

Протестиращи са блокирали трафика около 10.20 часа. Те са категорични, че се противопоставят на изборния туризъм. Заканват се да останат на границата до изборите на 26 март. Протестиращите са наредили автомобилни гуми и синджири, за да попречат на преминаването. 

Първоначално протестът е обявен като мирен, но впоследствие събралите се решили да спрат движението. 

Присъстващите споделят, че имат информация от южната ни съседка ще пристигнат 1000 автобуси със сънародници, които имат право да гласуват в България.

Полицейското присъствие на пункта е засилено. До сблъсъци не се стигна.

През изминалото денонощие няма извънреден брой преминали автобуси през границата.

В посока от България към Турция движението се осъществява нормално. Тази сутрин колоната от тирове на пункта е дълга 10 километра.

Блокадата на "Капитан Андреево" бе вдигната за кратко, за да преминат автомобили от Турция за България.

Събрали са се около 100 души. Протестиращите са категорични, че не може хора, които нямат отношение към вътрешните дела. Те не могат да определят какво се случва в България и какви закони ще има у нас.

Блокада срещу изборния туризъм има и на границата с Турция при Малко Търново. Протестиращите са издигнали плакати "Браним България, браним Европа". Те са блокирали пункта и в двете посоки десетина минути преди 11.00 часа.

Блокадата е била планирана за 10.00 часа, но заради полицейски проверки по пътя началото се е забавило. Недоволните граждани твърдят, че нарочно са спирани, за да се забави блокадата. На някои от тях са съставени предупредителни протоколи. 

От Бургас на пункта при Малко Търново са пристигнали 3 автобуса и десетки автомобили.

Вдигнаха блокадата от границата с Турция

Вдигнаха блокадата от границата с Турция

Протестиращите се заканиха в петък и събота пак да блокират Капитан Андреево

На "Малко Търново" около 12.00 часа служителите на реда се опитаха да изблъскат протестиращите от едното платно. Те получиха сериозен отпор от протестиращите. До наранявания обаче не се стигна.

Блокадата продължава, като през пункта преминават само леки коли в посока Турция и към България.

Пристигащите са категорични, че не идват, за да гласуват, а по лични дела.

Малко след 12.00 часа ситуацията бе овладяна от полицията и едното платно бе отворено за движение.

На протеста на граничен пункт "Лесово" се събраха около 80 души. Те пристигнаха с автобуси от Ямбол и Сливен. Присъединиха се и жители на Елхово и близките села. Блокадата продължи около 7 минути. Над 200 полицаи и жандармеристи охраняват протеста, но до тяхната намеса не се стига.