Протестиращите в София блокираха различни ключови кръстовища в София тази вечер. Те се разделиха и се отправиха към 9 различни точки. Единият лъч тръгна към Орлов мост, а вторият към Паметника Левски, другите към "Витошка" и "Патриарх Евтимий", Халите, площад "Македония", кръстовището на "Раковски" и "Дондуков", "Фритьоф Нансен" и "България" и "Лъвов мост".

Шест часа продължи 15-ият поред антиправителствен протест в столицата, съобщи БНР.

На 15-тия ден президентът Радев окуражи протеста да се не отказва
Обновена

На 15-тия ден президентът Радев окуражи протеста да се не отказва

Властта е глуха и не чува гласа на хората

Блокадата на Лъвов мост приключи около 23 часа. Протестиращите си тръгнаха с аплодисменти към полицията. Движението беше пуснато за кратко. Десет минути след като демонстрантите си тръгнаха, на кръстовището дойдоха петима души, които застанаха по средата на пътното платно и отново блокираха движението. Това продължи буквално 2 минути. Дойде полиция, обясни, че протестът е приключил. Тези хора, очевидно, не бяха от протеста, а бяха провокатори.

По-рано част от демонстрантите, които тръгнаха към Лъвов мост, спряха при Халите. Друга част се придвижиха по бул. "Мария Луиза". Движението на Лъвов мост беше спряно и от двете страни. Градският транспорт не се движеше. Част от протестиращите седнаха на средата на пътното платно. Протестът протече спокойно и без напрежение.

Бонбонки и семки полетяха към прозорците на МС - протест 15-и ден

Бонбонки и семки полетяха към прозорците на МС - протест 15-и ден

Целта не е постигната, категорични са недоволните граждани

Блокадата на Орлов мост още продължава. Тя започна малко след 21 ч, когато протестното шествие тръгна в различни посоки от пл. "Независимост". Проявата засега също протича мирно и спокойно. Демонстрантите преминаха по "Цар Освободител" покрай Военния клуб, Народното събрание и Университета до Орлов мост. Скандираха по пътя "Оставка".

Новината, че президентът е слязъл при протестиращите, се разпространи бързо сред хората, не всички от които са успели да станат свидетели на неговото изявление. Протестиращите казват, че "Търсят свободата и настояват намесата на задкулисни политически играчи в държавните дела да бъде спряна веднъж завинаги".