Кортежът на премиера Бойко Борисов е причинил пътнотранспортно произшествие на път за Плевен, съобщи bTV. Няма пострадали и сериозни щети при инцидента, причина за който е било неправилно изпреварване от страна на автомобилите на НСО.

Припомняме, през септември кортежът на президента Георги Първанов бяха замесени в катастрофа, станала в района на ловешкото село Малиново. От Президентството коментираха, че катастрофа в близост до автомобилите на НСО действително е имало, но те не са участвали в нея.

През последните години станаха серия от инциденти с автомобили, охраняващи Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.

Най-тежките инциденти са от 2002г., когато военният аташе и консулът на Унгария загинаха при тежка катастрофа на АМ "Хемус" в посока Ботевград. Шофьорът им, служител на НСО, оцеля без тежки наранявания.

При друг инцидент, обаче, полковник от Националната служба за охрана загина след сблъсък с пътнически автобус по време на неофициалната визита на тогавашния македонски президент Борис Трайковски.