Сайтът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 вече е онлайн на адрес www.eu2018bg.bg

Тъй като кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз, порталът на председателството е и на адрес ес2018бг.бг, запазен съвместно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Страницата е на четири езика - български, английски, френски и немски, и е съобразена с нуждите на хората с увреждания.

Порталът е изграден от "Информационно обслужване" АД е и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Цената на проекта е 69 900 лв. без ДДС.

Това е подготвителната версия на сайта. Той ще стане официална страница на председателството от 1 януари 2018 година, когато България поема поста от Естония. Порталът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналисти, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти.

Специално място на него е отделено за събитията от календара на Председателството. Страницата ще осъществява и връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират делегатите и журналистите за събитията от високо ниво.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към портала е разработено и мобилно приложение.

Сайтът на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 вече е на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg