Най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и ивицата Газа и избиването на невинни хора. Това изисква разум и усилията на международната общност да се търсят пътища за мир, основани на международното право. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след аудиенцията си при папа Франциск.

Той подчерта, че е време за разум. Време е да заложим на дипломацията. Само с икономически и военни средства не може да бъде постигнато нищо, отбеляза държавния глава.

Радев посочи, че папа Франциск се отнася с топли чувства към България. Той ни пожела здраве, мир и благоденствие. Папата е запознат с нашите проблеми и ни пожела повече деца, допълни президента.

Радев изтъкна, че не се е срещнал с делегацията на РСМ във Ватикана. Президентът заяви, че България очаква час по-скоро промяна на реториката и прекратяване на езика на омразата. РСМ трябва да покаже, че наистина желае да бъде част от обединена Европа, като изпълни изискванията, поставени към нея, допълни той.

Румен Радев: Българските културни дейци създават здрав мост между народите на България и Италия

Румен Радев: Българските културни дейци създават здрав мост между народите на България и Италия

Събитието се проведe по повод Деня на светите братя Кирил и Методий