Тази година отбелязваме националният ни празник, когато страната ни приема бежанци. Това заяви държавният глава Румен Радев в словото си за трети март.

По мнението му войната е на прага ни. Воюват синовете на два братски народа, изтъкна президентът. Тази братоубийствена война днес е особено болезнена, каза Радев. Призивът му е да не се допуска ожесточението да се всели в сърцата ни и да не влезе в нашия дом. Нека отворим обятия към всички бедстващи, призова президентът. Нека бъдем хора, настоя той.

Румен Радев критикува идеите днес да не се отбелязва националния ни празник. Днес отдаваме почит на доблестните войни от Освободителната армия без значение дали по произход са руснаци, украинци, белоруси, румънци или финландци. Всички те са в пантеона на нашата, българската свобода. Почитаме паметта на храбрите ни опълченци.

Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове, изтъкна президентът Радев.Според него трябва да пазим паметта си.

Народ, който е готов да загуби своята памет е готов да изгуби и свободата си, категоричен бе той.

Издигнаха трибагреника пред паметника на Незнайния воин

Издигнаха трибагреника пред паметника на Незнайния воин

По традиция бе поднесен венец

Припомняме. че и реч по повод празника произнесе и премиера Кирил Петков. Той акцентира върху това, че Свободата е най-ценното право на човека.

Снимка 565686

Източник: БГНЕС