"Днес отново сме свидетели на поредния епизод от сапунения сериал на коалицията за пране на Бойко Борисов, на коалицията на имунитетите. Хронологията - сутринта в коридорите Борисов заявява - няма да си дам имунитета, дал ми го е народът, отново така, агресивен към журналистите и слушащите го. Час по-късно излиза и казва - аз съм Бойко Борисов и си давам имунитета, защото няма да бъда жертва на шантаж и изнудване."

Това каза на брифинг независимият народен представител, отцепил се от "Продължаваме промяната", Радостин Василев. Изказването си той даде в кулоарите на Народното събрание поради факта, че нямаше останало време за изказвания от трибуната в пленарната зала.

Василев обърна внимание на журналистите - никой не обърнал внимание на думите на лидера на ГЕРБ "шантаж и изнудване", а трябвало да бъде попитан кой точно го шантажира и изнудва.

Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета

Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета

Нямало да бъде жертва на "шантаж и изнудване"

"Прокуратурата трябва да се самосезира и да види кой е изнудвал и шантажирал Борисов. Дали колегите му от коалицията ПП/ДБ, дали някой друг през този месец..."

В крайна сметка, констатира огорчено Василев, Борисов вече бил спокоен, защото прокуратурата вече била овладяна с поставянето на Борислав Сарафов на поста главен прокурор.

А следващата стъпка - "Борисов да изключи тока на тази коалиция", прогнозира той. И не спести критики към бившите си съратници от Промяната - партията на Петков и Василев вече окончателно била в ролята на патерица на ГЕРБ, чиято роля е "прането" на Бойко Борисов.

Нинова приема като личен успех подадения от Борисов имунитет

Нинова приема като личен успех подадения от Борисов имунитет

Нинова: Който го е поканил г-н Зеленски, да го приеме