Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ замина за Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана, съобщи БиТиВи.

Карадайъ е поканен освен от Ердоган и от лидерите на основните политически партии в Турция - Народно-републиканската партия, Добрата партия и Националистическата партия. 

Заедно с Карадайъ в Турция са и неговите заместници Илхан Кючук и Ахмед Ахмедов. Първата им среща е с валията на Одрин Екрем Джаналар. 

По-късно от пресцентъра на ДПС съобщиха, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е отдал почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, като положи венец пред гроба му в мавзолея в Анкара.

Визитата му продължи със срещи с четирите основни политически партия. Всички подчертаха необходимостта от задълбочаване на сътрудничеството в дух на разбирателство. Добросъседските отношения са от съществено значение за регионалната и глобална сигурност и просперитет.

Припомняме, в края на миналата година Мустафа Карадайъ беше преизбран за председател на Движението за права и свободи на отчетно-изборна конференция на партията, която се проведе онлайн. Знаменателното беше, че лидерът на Турция все участие във форума, след като дълги години се бяха установили напрегнати отношения.