Вътрешното разединение в Движението за права и свободи (ДПС) е факт, като депутатът Рамадан Аталай подчерта, че партията няма да бъде разцепена, въпреки сегашните разногласия. Според Аталай, част от народните представители следват принципите на организацията, докато други преследват лични интереси. В интервю за БНР, той обясни, че решението за двама съпредседатели на ДПС е било направено с цел да изведе партията към по-демократични решения, но тази структура не е ефективна в текущата ситуация.

Аталай посочи, че решението за съпредседателство е било необходимо за демократизацията на процесите в партията, но че двувластието създава проблеми. Той критикува Делян Пеевски за едноличните му решения. Според него, Пеевски иска да изостави Ахмед Доган, който го е поставил на политическата сцена, но членовете на ДПС няма да позволят установяването на авторитарен режим в партията.

"Пеевски иска да изоставим г-н Доган. Той се обърна срещу човека, който го е поставил на политическата арена. Но хората познават г-н Доган и знаят какво той е направил за партията. Няма как той, който се е борил срещу авторитарните режими, да стои безучастно при опитите за установяване на такъв режим в ДПС. Тези опити поражда съпротивителните сили на ДПС, аз вярвам в тях", категоричен бе Аталай.

Аталай отбеляза, че подкрепата за него е била свалена под натиска на Пеевски от областната организация на ДПС в Пловдив, въпреки че е получил подкрепа от местни организации като тези в Асеновград, Кричим, Първомай и други. Той също така изрази увереност, че партията няма да толерира саботиране и нелоялно поведение, подчертавайки значимостта на връщането към нормалността и колективното вземане на решения в ДПС.

Ибрямов след срещата с Доган: Убеден съм, че може да има правителство с втория мандат

Ибрямов след срещата с Доган: Убеден съм, че може да има правителство с втория мандат

Той не очаква среща между Доган и Пеевски