Надявам се да има приемственост в областта на председателството на ЕС, сигурността и външната политика. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание по повод състава и структурата на кабинета от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и преди официалната церемония по полагането на клетва.

Борисов иска успешно развитие за България и по-добър живот

Борисов иска успешно развитие за България и по-добър живот

Премиерът представи приоритетите си

"Силно се надявам този пробив, който извършихме кохезионните политики да бъдат включени като приоритети, в Римската декларация да бъдат материализирани и използвани по най-добрия начин от новото правителство", заяви още той.

Борисов връчи на Радев изпълнен мандат за съставяне на правителство
Обновена

Борисов връчи на Радев изпълнен мандат за съставяне на правителство

Това е третият кабинет под ръководството на Борисов

Радев бе категоричен, че е рано за оценки, тъй като още дори не са видели управленската програма на бъдещото правителство. "Тя ще бъде факт, надявам се. Пожелавам му успех", посочи държавният глава.

Отказът на Деница Златева да продължи и в новото правителство подготовката за председателството на ЕС от страна на България, Румен Радев коментира лаконично като "нейно лично решение".

По думите на Радев има като че ли един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани четири години. "За мен това е важно, това гарантира стабилност, но това не е най-важното. Най-важният критерий е свършената работа", каза още Румен Радев.