Не очаквам до края на годината да бъде изпълнено искането на депутатите от вътрешната парламентарна комисия да им бъдат предоставени документи по т. нар. оперативно дело "Лиани".

Това заяви депутатът от ОДС Йордан Бакалов, цитиран от БНР.

По думите му това може да е знак, че управляващите имат сериозни проблеми, които могат да разклатят властта.

"Имаше реплики и то не в комисията, а при мои разговори, че правителството може да падне. Нещата там, след като касаят над 10 лица - не са толкова елементарни", посочи депутатът.

Припомняме, че депутати от вътрешната комисия обсъждаха вчера подробности около оперативното дело "Лиани" с главния прокурор Борис Велчев, бившия зам.-директор на ДАНС Иван Драшков и бившия първи антимафиот Ваньо Танов.

Депутати от ДСБ бяха първите, които обявиха съществуването на папката "Лиани", като посочиха, че става въпрос за незаконно финансиране на ДПС.

"Няма как това да бъде най-обикновена корупционна схема, както твърдят управляващите, при положение че прокуратурата разследва над 10 души за престъпление по служба, свързано с финансирането на определена политическа сила", коментира още Бакалов и добави, че по думите на Ваньо Танов, тези лица са от Министерски съвет и по-скоро от министерствата на земеделието и на околната среда.

Известно е кои политически сили са пратили свои хора да оглавяват тези ведомства, посочи още Бакалов.

"Направена е стройна схема за набиране на средства, доколкото стана ясно е имало трезор, в който са се събирали парите. Така че, схемата не е обикновена. Големият проблем е, че в определен момент - почти на финала, е изтекла информацията за разследването, и явно не е могла да се осъществи реализацията, въпреки че и лицата са обследвани и са ясни", подчерта Бакалов.