"Аз поех ангажимент януари месец 2020 г., за да изкара коалицията управлението. Работя за тези, които стачкуват и тези, които не стачкуват - едните ми казват: "мутра", другите ми казват, че ме харесват". Toва заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро в сутрешния блок на БНТ.

Той е поел ангажимент на правителството да помага и не му е била детска мечта да бъде министър. След като съм дал дума пред една коалиция да работя с грижа за всички, но ако половината казват, че не ме искат, трябва ли на всяка цена да работя и за тях, запита министърът. До последната минута и до последния час, докато Ревизоро е министър, ще се грижи за всички, каза той за себе си.

В природен парк "Рила" трябвало да се направят пътеки с чакъл, за да може да вървят хората. Не се съсипва планината, проектът трябва да се възстанови. Нито има асфалт, нито има бетон, увери Ревизоро и допълни, че с коне щяло да се качва всичко, а не с багери. От четвъртък проблемът с джиповете щял да бъде трайно решен. Тогава трябва да излезе заповед и цялото движение ще се поеме от парк "Рила" и РИОСВ.

Екоминистърът успокои, че никъде в България не се изгарят опасни отпадъци. Три завода горят циментови отпадъци и един ТЕЦ, но не са опасни и не са радиоактивни. Това, което притеснява Ревизоро е, че от корабите се изхвърлят отпадъци, които на следващия ден са на брега на морето.

По думите му като свърши този мандат идва нов премиер, но когато дойде друг и му кажеш, че идва криза с водата в язовирите, той няма какво да направи. Ако следващият сезон не падне дъжд или сняг, ще трябва да се купят помпи и да се влезе в мъртвия обем на язовирите, предупреди Емил Димитров.

Докато аз съм министър вода ще има, увери Ревизоро и посочи, че само ВиК-секторът и ресорното министерство се притеснявало от липсата на вода в язовирите. Според него всички замърсяват реките, надявайки се да не ги хванат.

Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим. Хората искат държавата да функционира. Цялата сметка - това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой, допълни Емил Димитров.