Румен Христов е новият председател на СДС.

На 23-тата национална конференция на партията Христов получи 369 гласа, а неговият конкурент Антон Койчев - 322 гласа, предаде БНР.

СДС избира нов лидер

СДС избира нов лидер

Досегашният Божидар Лукарски се бори за зам.-председател

Преди да бъде избран Христов заяви, че във фокуса на партията трябва да бъдат местните избори, където СДС цели добро представяне. "Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт", посочи Христов.

Христо също така обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. По този начин щяло да стане ясно и кои са подходящите партньори за СДС.

Конкурентът на Христов Антон Койчев от своя страна пък се обяви против партньорство с "Демократична България", в която влизат ДСБ и "Да, България".
По думите му един такъв "обезличаващ" съюз с партиите от "Демократична България" би довел до смъртта на СДС. "Тези, които ни предадоха и разцепиха. Не, не съм съгласен", категоричен бе той.

Лукарски: Опозицията в СДС загуби подкрепа

Лукарски: Опозицията в СДС загуби подкрепа

СДС ще е с нов председател, но не сменя посоката…

Преди Койчев това заяви и бившият лидер на СДС Божидар Лукарски, който сега е кандидат за зам.-председател на партията. Лукарски постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз.