"Цветан Цветанов няма да участва в парламентарните избори догодина и е добре, че Цецка Цачева и Лозан Панов случиха на комшия." Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира в сутрешния блок на БиТиВи края на разследването на "Апартаментгейт".

По думите му именно такива случаи дава на Европейската комисия основания за запис в доклада в рамките на настоящия механизъм. Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа при борбата с корупцията в България, каза лидерът на АБВ.

Няма как да си купиш на безценица апартамент, нямам как да си държавен служител и да си имал шест апартамента. Това са ненормални за Европа и за българина неща. Няма как да си перверзен до степен да си вкараш асансьора в хола. Те са ги купили на безценица и няма проблем, за това ще има мониторингови доклади и ще ни гледат, смята Румен Петков.

Бившият вътрешен министър в Тройната коалиция посочи, че премиерът Бойко Борисов ще бъде сам в дясно на изборите догодина. Ако не стане така и Цветан Цветанов се кандидатира за изборите, Румен Петков е готов да се извини.