Аз съм реално изпълняващият длъжността кмет на Благоевград, заяви в предаването "Тази сутрин" Румен Томов. По закон аз управлявам община Благоевград в момента, категоричен беше той. "Аз разписвам документите, от юридическа гледна точка нямаме проблем, имаме от политическа", каза Румен Томов.

Днес в Административния съд в Благоевград продължава делото по казуса с кмета на Благоевград. Румен Томов обжалва решението на Общинската избирателна комисия, с което тя предсрочно прекрати пълномощията му

Върховният административен съд (ВАС) реши предсрочно да прекрати пълномощията на кмета Румен Томов, защото не е заличил в срок една от фирмите си и за определен период от време е бил едновременно и кмет, и бизнесмен.

След това Общинската избирателна комисия реши да не обжалва определението на Административния съд в града, и така отпада решението за отстраняване от поста на кмета.

По думите на Томов не би трябвало да има нови избори за кмет на Благоевград. Не само, че ще се изразходят нови 380 000 лв. за избори, но и ще се подмени вота на хората, обясни Томов. Той е категоричен, че това не би било демократично.