Иван Тодоров-Доктора си има наследник и той се казва Цветан Цветанов. Това заяви депутатът от РЗС Емил Василев, цитиран от БиТиВи.

В РЗС възнамеряваме да изнесем тази информация с доказателства, подчерта Василев.

По думите му това са свидетелски показания и писмени доказателства. Факт е, че Цветанов засега не е хванал нито една сериозна контрабанда на цигари, факт е и конфликтът му с Ваньо Танов. Ако трябва, с риск за живота си, ние ще ги разкрием тези ченгета, закани се Василев.

Той обяви, че доказателствата ще бъдат представени на пресконференция в петък, в 13 часа, но не уточни дали това ще е този или следващия петък. "Имаме притеснения за екипа на РЗС", каза още депутатът.

За Цветанов ще има доста да се говори. Ние смятаме, че той е намесен в доста други далавери. Имаме и доказателства. Имаме информация, че Цветанов има пряка връзка и определена роля с митническата контрабанда на цигари, подчерта Василев.

По думите му конкретно закриването на безмитните магазини отпуши контрабандата. След като се отпуши тя, се вдигнаха акцизите. Тук е интересна ролята и на Владислав Горанов - заместник-финансовият министър. Имаме дупка от 700 милиона лева, която е нараснала от намалена събираемост на акцизите, заключи депутатът от партията на Яне Янев.

Иначе той отново коментира имотното състояние на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. На мен се падна честта да изнеса информацията за имотното и финансово състояние и на Цветан Цветанов, а Андрей Иванов, който замина за Египет, ако имаше как и в космоса щеше да излети, заяви Василев.

Той добави, че за събирането на тези материали е работено дълго време и окончателната цифра е над 60 имота на Андрей Иванов.

Според депутатa от РЗС излизането от ареста на Алексей Петров е накарало медиите, а и гражданите да имат по-добра чуваемост. Темата беше запушена, тъй като Борисов и Цветанов бяха носени на ръце от медиите и това ги доведе на власт, обясни още той

За Андрей Иванов, експертите казаха, че в момента, по пазарни цени, имуществото му надхвърля 10 млн. лева. Изнесохме списък на имотите, както са придобивани през годините. Когато е бил полицейски служител е придобил пицария, бинго зала, на негово име като физическо лице, каза Василев.