Когато фактите говорят, дори и коментарите са излишни. Така премиерът в оставка Бойко Борисов се отчете на годишната среща между бизнеса и правителството.

Борисов се похвали с високите постижения на управлението си. Подал оставка заради морала. Така постъпи Дейвид Камерън, припомни той позицията на тогавашния британски премиер за Брекзит. Така постъпи Ренци в Италия, каза Борисов.

Той захапа Иво Прокопиев, който в началото на форума се оплака, че е репресиран като обвиняем за ЕВН. Аз картички не пращам, заяви Борисов и сподели, че е обиден от намека му. Пратил му SMS за Нова година. Аз никога не съм ползвал репресии, каза премиерът. Даже го обвинявали, че е мек. Репресирал като трябвало да махне трите посредника за газ.

Министър-председателят подчерта, че трудно се бори контрабандата, но пък печели врагове. Тих унес имало в обществото. Забравяли се грешните правителствени решения. От 1 до 100, поне 95 сме направили добре, изтъкна той постиженията си.

Доналд Тръмп не разбира Европейския съюз, критикува го Плевнелиев

Доналд Тръмп не разбира Европейския съюз, критикува го Плевнелиев

Той предупреди, че ЕС тази година трябва да се готви за нови шокове

Бойко Борисов е срещу коалиция с БСП. Не е възможно просто. По-добре правителства на малцинства, категоричен е той. Направил много компромиси с тази коалиция и е недоволен, че негативите се трупали на негов гръб. По думите на Борисов на моменти в политическия диалог се стигало до простащина.

Сигурен съм, че Корнелия Нинова участва в правителството на Румен Радев. Притеснява ме, че тя казва, че не участва, заяви Борисов. Как БСП отказва да му помогне? Свръхчовек да е не може всички хора да познава, допълни премиерът. Дано се справи, пожела той на държавния глава.

Какво да очакваме от бъдещето при тези антагонистични отношения между партиите, попита Бойко Борисов. Пътеводна звезда му била евроатлантическата ориентация на България. С президента Плевнелиев успявали да водят прагматични отношения.

Относно референдума Борисов каза, че е убеден, че няма да е по-добре.

За международната обстановка Бойко Борисов коментира, че голяма част от кандидатите за президенти и лидери в Европейския съюз са срещу санкции за Русия.

Не съм оптимист за бъдещето, подчерта Бойко Борисов. В Турция през ден имало атентати, САЩ са разделени. От едната ни страна Крим, от другата Косово, заяви още той.