С камери ще борят футболните хулигани. Всички по стадионите ще бъдат наблюдавани, като ще се монтират и допълнителни камери. Това се закани министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг след срещата между институциите на националния стадион, свикана заради ранената полицайка след мача Левски-ЦСКА.

На срещата са набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки. Феновете, посещаващи спортни мероприятия, ще бъдат подлагани на още по- щателно претърсване, за да не се допуска вкарването на забранени предмети на игрището. Ще бъде засилено полицейското присъствие на стадионите.

Предвиждат се промени в Наказателния кодекс и нов закон за футболното хулиганство. Ще има и нова наредба за сигурността на спортните обекти и съоръжения.

Всеки, закупил билет, ще с проверява. И БФС ще промени наредбите си за санкциите.

От години българският спорт става заложник на една шепа хулигани, недоволен е и спортният министър Красен Кралев. Голяма част от тях са с криминално досие и те тероризират и фенове, и зрители, и съдии и треньори, по мнението му.

Всички дългосрочни промени, които ще правим, ще изповядват философията за засилване на личната отговорност, увери той. Клубовете ще инвестират във видеонаблюдение.

Като имат пари да дават по 20 000 лева заплати на футболисти, ще имат пари да дадат и за оборудване на стадионите си с камери, отсече Кралев.

Припомняме, на срещата вътрешният министър Валентин Радев влезе с превръзка на едното око - символичен жест на подкрепа на служителката на МВР, която беше ранена от самоделна бомбичка на последния мач от вечното дерби.

Преди срещата Радев посети и ранената в болницата, където й беше направена операция, за да се спаси зрението й.