Имаше сигнал, че съм предложил в сауна бизнесмен да получи поръчка срещу 3 млн. лв. Това заяви бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов пред bTV във връзка със санкциите по закона "Магнитски".

Нещото, което звучи конкретно, е, че съм искал подкуп от бизнесмен да спечели поръчка в "Козлодуй" от 3 млн. лв. Такова нещо имаше през 2016 г., обади ми се един следовател и поиска да отида при него да обсъдим сигнал. Отидох. Показа ми един печатен лист без име, анонимен, като сигнал, че аз на въпросния бизнесмен със сауната съм му казал, че може да спечели, но ще му струва 3 млн., обясни Генов.

"Казах му на следователя, че този господин го познавам отдавна, руски възпитаници сме, но такова нещо не съм му казвал. След като казах, че такъв разговор не сме водили, следователят много бързо прие моите думи като верни, той ми показа показанията на този бизнесмен, той е написал и се е подписал, че се познаваме с него, но такива разговори на такава тема не сме водили", коментира Иван Генов.

Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" отрече да е участвал в схеми

Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" отрече да е участвал в схеми

За Александър Николов санкциите по "Магнитки" са шокиращи

С това историята приключи и никой не ме е търсил, уточни той. Питайте американците защо приемат този факт, след като приемат анонимен сигнал, след като двамата участници отказват. По какъв начин се доказва сигналът ли е истината, или това, което двамата участници казваме, запита Иван Генов.

Той не знае каква заплаха е за държавата. Иван Генов отрече да има офшорни сметки, като добави още, че няма понятие как е попаднал сред санкционираните.

Шефът на Антикорупционния фонд: Гответе се за нови санкции по "Магнитски"

Шефът на Антикорупционния фонд: Гответе се за нови санкции по "Магнитски"

Наказателните мерки, наложени от САЩ, били тъжна новина