•  Костов: Позицията на Борисов не е окончателна

След привличането на Бойко Борисов, при нас щяха да се върнат всички останали по-големи и по-малки партии и щеше да стане един голям дясноцентристки блок.

Това заяви в предаването „Тази сутрин" на бТВ лидерът на СДС Петър Стоянов, коментирайки вчерашните преговори между Неделчо Беронов и Бойко Борисов.

Той уточни, че условието на Борисов - Костов да оттегли иска срещу него - звучи човешки, тъй като от една страна Борисов казва, че иска да бъде с десните сили, но от другата страна той посочва, че не може да седне на една маса с хора, които в момента водят дело срещу него.

Според Стоянов Иван Костов е трябвало да улесни Беронов в отговора на вчерашното „запитване" на Борисов относно позицията за иска, но не го е направил.

Лидерът на сините коментира, че вече няма как Костов да оттегли иска си срещу столичния кмет.

Петър Стоянов заяви, че днес НИС на СДС ще обсъди всички факти и допълни, че  вратите са отворени за всякакви варианти за участието на СДС в президентските избори, включително и заедно с ГЕРБ.

Той не отговори категорично дали "на дневен ред" стои въпросът за напускане на СДС на четиристранния формат на десните сили.
По думите му обаче СДС и ГЕРБ имат много допирни точки.

Ако десницата е достатъчно зряла, мъдра и интелигентна, Георги Първанов няма да е следващият президент, коментира Стоянов.