Убеден съм, че на следващите парламентарни избори СДС ще се представи много по-добре и ще управлява в коалицияс други партии, заяви на среща с граждани на Монтана снощи лидерът на СДС и водач на листата на партията в изборите за европейски парламент Петър Стоянов, цитиран от БТА.

Той смята, че в момента СДС изживява своя катарзис.

Стоянов призна за допуснати от него и от СДС грешки по време на управлението на страната - неуспехът да се създаде средна класа, която да застане зад партията, както и лековато отношениекъм хора, влезли в СДС, за да се обогатят и т.н.

"Въпреки сътресенията, СДС продължава да еавтентичната дясна партия, която може да управлява почтено страната. Напоследък при нас идват интелигентни и образовани млади хора, на които даваме път. Две трети от включените в листата на партията за изборите за европейски парламент са хора под 35 години."

Не е случайно, че от няколко месеца доверието към СДС започва да се възвръща, коментира Петър Стоянов.

Той заяви, че няма да изостави СДС, ако бъде избран за евродепутат и ще продължи да бъде лидер на партията.

Според Стоянов СДС има реални шансове да постигне поставената си цел да спечели две депутатски места на изборите за европейски парламент.

"Нашите евродепутати ще защитават българските национални интереси и няма да са в Брюксел само за да вдигат ръка по команда на някоя от фракциите в парламента. Те ще са готови да кажат "не", ако предлаганите решения са неизгодни за България".

Петър Стоянов призова всички, които някога са гласували за СДС, да го направят пак.

„За съжаление напоследък част от нашите избиратели са разколебани и не гласуват, докато електоратът на БСП е единен и участва във вота на 100 процента. Половината от този електорат на левицата са хора, борили се против капитализма, НАТО и ЕС." - подчерта Стоянов.

Нека не допуснем заради нашата апатияте да донесат нова победа на БСП и то точно на изборите за европейски парламент, заяви Петър Стоянов.