Т.нар. управляваща сглобка е изключително стабилна, но ГЕРБ категорично застават против две от идеите на Промяната, лансирани през последните дни - при предоставяне на информация за укрити данъци от фирми да се получава 10% от намерената сума, както и да се върне ДДС ставката за хотели и ресторанти обратно на 20% от сегашните 9%.

Това заяви в кулоарите на Партийния дом председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер реши сам да излезе пред медиите за втори път, след като по-рано сутринта в блицизявление обяви, че партията му няма да подкрепи идеята на ПП/ДБ за промяна на националния празник.

"Ресторанти, хотели, понесоха най-големия удар от ковида, те буквално бяха размазани от мерките тогава. И затова направихме тези предложения да се намали ставката на ДДС. Никой не е говорил с най-голямата парламентарна група за такова нещо (за вдигане на ДДС-то)", възмути се Борисов.

Връщат 20% ДДС за ресторантите

Връщат 20% ДДС за ресторантите

Освен ако не докажат на Асен Василев, че с 9% изсветляват

И продължи с критиките - идеята за получаване на процент при сигнал срещу фирма за укрити данъци връщало модела на Държавна сигурност. "Донос-бонус. Някой трябва да донася, да клевети, да пуска сигнали, за което да получава пари, агентурни най-вероятно. (...) Това е една перачница на пари - отиваш и даваш за 100 фирми, все за една ще намерят..."

"Много е стабилна (сглобката). Изключително стабилна. Непоклатима. В 8 без 15 бяхме на среща с Кирил Петков, подкрепихме младежката му мечта за трите плажа, за въоръжението, Много неща вършим", отговори на въпрос на News.bg Борисов.

Партийният лидер се възмути и от обвиненията, че кандидатът му за кмет на София Антон Хекимян е обслужвал партийни интереси докато е бил начело на бТВ.

"За две години аз имам там 2 участия, колегите 50! И нито един неудобен въпрос. Плюс специално предаване, помните ли едно... Кажете, г-н министър", остър бе той.

ГЕРБ контра на Асен Василев: Да се запази 9% ДДС на ресторантьорите

ГЕРБ контра на Асен Василев: Да се запази 9% ДДС на ресторантьорите

Патентен данък - това е би била работещата формула за облагане на бранша, заяви Любен Дилов-син