Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова поиска и прие оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев. Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Малко по-късно се разбра, че причина за поисканата оставка е "престараване". Полицаите, задействани от прокурорска проверка, са задържали шефът на строителната фирма „Агромах” Методи Бачев. Причина за неговия временен арест са ругатни, изказани в пияно състояние на публично място, адресирани към премиера Бойко Борисов и кмета на Симитли.

Клип от събитието публикува в сайта си местен репортер, който също беше привикан за разпит, разказаха от Нова телевизия.

Клипът е направен на 18 август в симитлийското село Черниче по време на кукерски курбан. Записан е от Иван Хамбарджийски, който има собствен сайт.

Фирмата на героя от клипа Методи Бачев е сред предпочитаните за изпълняване на обществени поръчки за строителство на пътища в страната. В своя защита Бачев твърди, че бил рекетиран от местния журналист Хамбарджийски.

Разпредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия, съобщават от МВР.