Председателят на Народното събрание Никола Минчев е дал положителна проба за COVID-19, съобщи "Нова".

От пресцентъра на парламента са уточнили, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, продължило близо шест часа. След това той си е направил теста.

КСНС консенсусно: Не срокове, а реални резултати от Р Северна Македония

КСНС консенсусно: Не срокове, а реални резултати от Р Северна Македония

Радев: Четири години Македония не прави нищо по изпълнение на поетите ангажименти

През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Парламента правила.

Ексздравният министър Koстадин Ангелов повдигна във "Фейсбук" въпроса ще бъдат ли карантинирани като контактни лица всички присъствали на КСНС. Такива са правилата, напомни той.

Миналата седмица, министърът на външните работи Теодора Генчовска даде положителен резултат. Генчовска е ваксинирана с две дози от ваксина срещу коронавирус. Тя остана под лекарско наблюдение.

Стана ясно, че и председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев е с коронавирус. Това съобщава самият той във "Фейсбук". Днес той се е почувствал зле и е направил PCR тест, който даде положителен резултат за ковид. В следващите дни ще бъда под карантина и ще се лекува. Ваксиниран е и се надява да премине по-леко през вируса.