Посланик Джим О"Брайън, който е ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ, е на посещение в София. У нас той ще бъде два дни - от 30 до 31 август 2022 г.

Посланик О"Брайън ще проведе срещи с представители на българското правителство и с членове на международната бизнес общност.

С тях той ще разговаря по теми, свързани с насърчаването на прозрачна и благоприятна бизнес среда, подпомагането на преките чуждестранни инвестиции и засилването на върховенството на закона.

По време на своето посещение посланик О"Брайън ще посети събитие, организирано от Американската търговска камара с участието на Германската и Швейцарската търговски камари, посветено на засилването на трансатлантическите бизнес отношения.

"Правителството на Съединените щати високо оценява възможността да работи със своите български партньори в днешния решаващ момент за световната икономика в името на създаването на по-добре свързано и проспериращо бъдеще", се посочва в прессъобщението на американското посолство у нас.