На официално посещение в нашата страна е пристигнал председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. Това съобщават от Министерство на отбраната. Визитата е по покана на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

В рамките на визитата председателят на най-висшия военен орган на Алианса ще се срещне с министъра на отбраната Драгомир Заков и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на посещението ще се обсъждат въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО в контекста на войната в Украйна и адаптацията на Алианса в отговор на променената геополитическа среда за сигурност, се посочва в прессъобщението от Министерство на отбраната.

Визитата на Бауер съвпада с посещението на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба у нас, като и двете не бяха предварително и официално обявени. Кулеба е в България от понеделник вечерта, като официални срещи провежда вчера и днес.

Кулеба в Народното събрание: Тези, които не ни помагат днес, помагат на Русия

Кулеба в Народното събрание: Тези, които не ни помагат днес, помагат на Русия

Правителството и парламента на България знаят перфектно какво иска Украйна

От Министерство на отбраната съобщават, че утре, 21 април, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер ще участват в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон "Ново село".