Шест доклада изслушват участниците в заседанието на КСНС при президента. Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност е на тема: "Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС (ОПСО) в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018".

Три доклада ще представи военният министър Красимир Каракачанов, единият е изготвен съвместно с първия ни дипломат Екатерина Захариева.

Доклад ще чете и икономическият министър Емил Караниколов. Доклади ще четат и просветният министър Красимир Вълчев и председателят на БАН академик Юлиан Ревалски.

На "Дондуков" 2 в 10.30 часа пристигнаха: премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Дойдоха и министърът на финансите Владисав Горанов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

Очаквайте подробности!